Jocurile Locale Special Olympics România

Ne face plăcere să vă anunţăm că am participat, alături de Fundaţia Special Olympics România şi Fundaţia Motivation România, la organizarea în Braşov a Jocurilor Locale Special Olympics România, dedicate persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Jocurile fac  parte dintr-o serie de evenimente prin intermediul cărora încercăm să oferim șansa cât mai multor sportivi Special Olympics, cu abilități reduse, de a participa la competiții sportive.

La eveniment au participat 80 de sportivi cu dizabilități intelectuale din partea mai multor asociaţii, care au concurat la competiții sportive de gimnastică, badminton și bocce. Copiilor le-a fost testată tensiunea arterială şi măsurat nivelul glicemiei.

La ceremonia de premiere toți sportivii au primit medalii pentru performanțele sportive.

“Special Olympics a adus persoanele cu dizabilități intelectuale în atenția comunității; le-a încurajat, arătându-le respect pentru curajul lor. Numai împreună dovedim lumii că există copii și adulți pentru care dorința și voința sunt mai importante decât victoria!”, a spus Cristian Țopescu, membru în Comitetul Director Special Olympics România.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics, mișcare ce contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport.