Cum a ajuns Real Madrid la Bucureşti

În prima parte a lunii septembrie, antrenorul oficial al Fundației Real Madrid, Víctor De Arce Ludeña, a susținut o sesiune de pregătire a antrenorilor implicați în programul Școala Socială Sportivă de Fotbal Fundația Real Madrid, program socio-educativ susţinut de către Fundaţia Vodafone România.

La sesiunile de lucru au participat şase profesori de sport şi 20 de copii din şcolile 22, 55 şi 73.

Filozofia Fundației Real Madrid se bazează pe idea dezvoltării capacității copiilor de a evolua spre maturitate, lăsând formarea lor ca sportivii de elită pe locul al doilea. Sportul este propus ca o activitate deschisă, iar obiectivul este de a fi promovat tuturor copiilor, fără discriminare, sportul fiind văzut ca o parte fundamentală a educației copilului.

Școala Socială de Fotbal este o inițiativă a Fundației Realmadrid implementată în România în parteneriat cu Fundația Dezvoltarea Popoarelor (FDP) și finanţată de către Fundația Vodafone România.