Fondul pentru Fapte Bune

Am lansat a doua rundă de finanţări!

Fundaţia Vodafone România a lansat a doua ediţie a programului de finanţări  „Fondul pentru Fapte Bune”, în valoare totală de 350.000 de euro.

„Fondul pentru Fapte Bune” este un program de finanţări de tipul „cerere de propuneri” şi se adresează organizaţiilor neguvernamentale (asociaţii, fundaţii sau federaţii) care doresc să deruleze proiecte menite să îmbunătăţească domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale.

Fiecare proiect ales pentru finanţare în cadrul acestui proiect poate beneficia de maximum 70.000 de euro.

„Aşteptăm şi în acest an propuneri de proiecte interesante, cu impact în comunitate. Anul trecut am primit 384 de aplicaţii şi, dintre cele 222 de aplicaţii eligibile, am ales nouă proiecte, care au fost implementate, cu sprijinul nostru, în Bucureşti, Cluj Napoca, Baia Mare, Voluntari, precum şi în comunităţile rurale din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea”, a spus Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România.

Înscrierile

La această rundă de finanţări pot avea acces toate organizaţiile neguvernamentale înregistrate legal în România. Înscrierea aplicaţiilor se face exclusiv online, pe site-ul vodafone.grantwizard.ro. Tot aici sunt disponibile informaţii detaliate privind procesul de înscriere, regulamentul de participare, criteriile de selecţie, precum şi calendarul rundei de finanţare.

Ce proiecte sunt eligibile

Proiectele eligibile pot acoperi zone diverse, cum ar fi, de exemplu: creşterea calităţii serviciilor medicale într-o instituţie medicală, îmbunătăţirea accesului la educaţie şi servicii publice de asistenţă medicală pentru categoriile defavorizate, creşterea calităţii procesului de învăţământ, prevenirea abandonului şcolar şi familial sau oferirea de servicii sociale pentru categorii defavorizate.

Evaluarea

Evaluarea proiectelor propuse pentru finanţare va fi făcută de o echipă formată din membri ai Consiliului de Administraţie şi ai echipei Fundaţiei Vodafone România. Printre criteriile de selecţie se numără: concordanţa cu misiunea Fundaţiei Vodafone România şi cu domeniile eligibile pentru această rundă de finanţare (educaţie, sănătate, servicii sociale), originalitatea, relevanţa, alocarea eficientă a resurselor umane şi financiare, sustenabilitatea sau impactul proiectului.

Vor avea prioritate proiectele ce folosesc tehnologia şi aplicaţiile mobile pentru a îmbunătăţi viaţa persoanelor dezavantajate, proiectele care se desfăşoară pe o arie geografică extinsă şi cu un număr mare de potenţiali beneficiari.

Calendarul rundei de finanţare

înscrierea proiectelor –

21 august – 11 septembrie;
evaluarea proiectelor – 12 septembrie – 3 octombrie
anunţarea rezultatelor – octombrie 2014
Fundaţia Vodafone România a lansat „Fondul pentru Fapte Bune” în anul 2013, pentru a marca aniversarea a 15 ani de activitate şi din dorinţa de a oferi sprijin şi altor organizaţii decât celor susţinute în mod tradiţional. Lista proiectelor susţinute în 2013 prin intermediul acestui program este disponibilă pe site-ul vodafone.grantwizard.ro.