Build for tomorrow

Ne pregătim de lansarea Build for tomorrow 2014, cel mai mare proiect de voluntariat corporativ! În perioada 25-29 august, alături de Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional Braşov300 de voluntari Vodafone vor construi patru case pentru patru familii nevoiaşe din judeţul Braşov, localitatea Cristian.

Am construit aici în doi ani, alături de 600 de voluntari Vodafone, o comunitate de opt case pentru opt familii şi 17 copii, cărora le-am oferit şansa unei vieţi noi, a unui cămin simplu şi decent. La finalizarea proiectului, aceste locuinţe vor asigura condiţii normale pentru familiile beneficiare şi copiii acestora, pentru ca aceştia să crească, să înveţe, să se joace şi să aibă o viaţă mai bună şi mai frumoasă, aşa cum ar trebui să aibă orice copil.

Ce vor face voluntarii Vodafone

Voluntarii Vodafone, care vor fi supravegheaţi şi îndrumaţi în permanenţă de către specialişti constructori, vor fi implicaţi în activităţi de construcţie diferite, de la zi la zi, în funcţie de evoluţia lucrărilor.

Tocmai s-au terminat de turnat fundaţiile viitoarelor case, iar în prezent se organizează şantierul pentru momentul sosirii voluntarilor.

Pentru o bună izolare a pereţilor casei vor fi montate plăci OSB pe pereţii exteriori, iar în interior geometria perfectă va fi realizată prin montarea de plăci gips carton. Chiar dacă se vor înţepa, îmbrăcaţi corespunztor, voluntarii Vodafone vor monta izolaţia interioară cu vată minerală şi pe cea exterioară cu polistiren.

Poveştile familiilor sunt impresionante, iar pentru mulţi dintre noi condiţiile în care au trăit aceşti oameni până acum sunt de neimaginat. Vom reveni cu articole separate despre ei care, în ciuda condiţiilor vitrege în care trăiesc, în ciuda lipsurilor, în ciuda a tot ceea ce le este potrivnic, au reuşit să clădească ceva minunat: o familie, întregită de copii frumoşi şi talentaţi.