Renovarea centrelor de transfuzie sanguină

Proiect: O şansă pentru viaţă – Renovarea centrelor de transfuzii saguine locale
Partener: Asociaţia REACT
Beneficiari: donatorii de sânge şi personalul medical din centrele de transfuzie
Localizare: Bucureşti, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu
Anul lansării: 2015
Buget: 1.568.385 lei

Scopul proiectului:

Renovarea şi crearea unui mediu propice actului medical în opt importante centre de transfuzie sanguină din România, care deservesc o treime din totalul donatorilor din ţară.

Problema:

Centrele de transfuzii reprezintă o verigă importantă a sistemului transfuzional. Transformarea acestora în spaţii moderne, dotate cu echipamente la standarde europene care să asigure donatorilor atât condiţiile propice derulării actului medical, cât şi un spaţiu primitor şi cald, care să îi motiveze să revină, reprezintă o prioritate pentru noi.

Soluţia:

Renovarea, dotarea şi modernizarea circuitului donatorilor din 8 centre de transfuzii din ţară: Bucureşti, Buzău, Cluj Napoca, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu.

Rezultate:

Fundaţia Vodafone România a renovat, prin intermediul proiectului “O şansă pentru viaţă”, o suprafaţă totală de 15.145 metri pătraţi, în centrele de transfuzii sanguine din Bucureşti, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iaşi, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu.

Anual, mai mult de 127.000 de donatori vor beneficia de noile condiţii din cele 8 centre renovate.
În cadrul proiectului de renovare, pe lângă reabilitarea spaţiilor, au fost achiziţionate şi 30 de scaune de recoltare, un aparat de aer condiţionat pentru laboratorul sanguin, patru centrifuge, două hemomixere, şase frigidere şi congelatoare pentru stocarea sângelui. De asemenea, patru din cele opt centre au fost dotate cu mobilier nou.