Vodafone Big Marathon

Misiune îndeplinită!

Ce zi de duminică mininată! Cu soare moale și plăcut de toamnă și peste 11.000 de alergători din 60 de țări aliniați la startul Maratonului Internațional București, cel mai mare eveniment sportiv din România.

În weekend-ul care a trecut, așa cum se întâmplă de opt ani încoace la începutul lunii octombrie, forfota a cuprins orașulul. Dis de dimineață, la ora la care de obicei ne place să lenevim în așternuturi, stațiile de metrou erau pline ca într-o zi de lucru. Toată lumea se îndrepta spre Piața Constituției, punctul de start al competiției, unii ca să alerge, alții ca să ovaționeze de pe margine.

Dacă ar fi numai asta, și tot ai avea un sentiment minunat. Dar pentru noi, cei de la Fundația Vodafone România, această competiție a fost mai mult decât o alergare contra cronometru, pentru că noi am avut o misiune: 87 dintre colegii noștri din compania Vodafone, din România, dar și din filiale aflate în alte țări, au alergat ca să strângă fonduri pentru două proiecte caritabile ce fac parte din programul nostru Mobile For Good. Fiecare dintre ei și-a propus să strângă  ambițioasa sumă de 1.500 de euro.

Fondurile strânse vor fi investite în proiectul Controlin, care îi ajută pe pacienții cu diabet să-și monitorizeze cu ajutorul tehnologiei valorile glicemiei și să primească ajutor în situațiile de urgență, și într-un al doilea proiect prin care ajutăm persoanele cu probleme cardio-vasculare din zonele rurale să primească asistență medicală la domiciliu.

Echipa Vodafone a fost compusă din 60 de alergători din România, cărora li s-au alăturat 27 de colegi din Albania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Qatar și Turcia. 32 dintre aceștia au participat la ștafetă, unde s-au alergat 4 x 10 km, 40 au participat la proba de semimaraton și 15 dintre ei au finalizat proba de foc, cea de maraton. La final au trecut linia de sosire obosiți, dar fericiți și plini de entuziasm.

Cu toții merită felicitările noastre, cei care au alergat și cei care i-au susținut de pe margine, cei care au ajutat la organizare, dar și cei care în calitate de fundraiseri au participat la strângerea de fonduri pentru două proiecte care pot să salveze vieți. Cu toții și-au îndeplinit misiunea.