Build for tomorrow

Patru familii şi-au îndeplinit visul: au câte o casă

Build for Tomorrow 2015 , cel mai mare proiect de voluntariat corporativ la care au participat peste 400 de voluntari din cadrul companiei Vodafone România, a ajuns la final.

Visul a patru familii dezavantajate din judeţul Braşov, localitatea Cristian, a devenit realitate! Voluntarii  Vodafone au construit  în doar 5 zile, 4 case pentru familiile aflate în grija Asociației Diaconia Ajutor Internațional.

În prima zi pe șantier, voluntarii Vodafone au început să realizeze structura pereților interiori, să aplice vată minerală și să monteze plăcile de gips carton. Chiar dacă nu le-a fost deloc uşor să aplice vata minerală, colegii noştri şi-au păstrat entuziasmul la cote ridicate.

A doua zi, lucrările au început în forţă. Voluntarii au continuat să monteze plăci de gips carton, au ataşat benzile pentru îmbinare și au început activitatea de  gletuire a rosturilor. Chiar dacă sună complicat, colegii noştri s-au descurcat foarte bine şi au fost ajutaţi de către familiile beneficiare, care au fost prezente pe  şantier în fiecare zi a  lucrărilor.

A treia  zi a însemnat, pe lângă  continuarea activităţii  de  gletuire a rosturilor, o activitate  nouă: tencuiala decorativă.

A patra zi a constat în şlefuirea gletului, în  amorsarea, zugrăvirea şi montarea  paziei lambriurilor pereților si acoperișului.  A  fost mult de muncă, dar voluntarii au fost mai mult decât binevoitori şi au dat  tot ce  aveau mai bun pentru ca la finalul zilei casele să fie aproape gata.

În a cincea şi ultima zi  de  lucru, voluntarii au zugrăvit pereții interiori, au  pus  parchetul și au făcut curățenia generală.

A urmat festivitatea de încheiere a proiectului Build for Tomorrow și a fost foarte emoționant să privim bucuria părinților și a copiilor care au primit ceea ce și-au dorit foarte mult: o casă a lor!

Până în prezent, 186 de familii au primit locuinţe prin programul de construcţie de case sociale finanţat de Fundaţia Vodafone România, în cadrul căruia peste 2.300 de angajaţi au participat pe şantier ca voluntari.