Am alergat la semimaratonul Bucureşti

Pentru cauza Fundaţiei Hospice Casa Speranţei

În fiecare an, aproape 1.000 de persoane se înscriu în Team HOSPICE şi participă la unul dintre evenimentele sportive organizate în România, cu dorinţa sinceră de a ajuta pacienţii HOSPICE, copii şi adulţi afectaţi de boli incurabile, pe care fundaţia îi îngrijeşte gratuit în Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti.

Fundaţia Vodafone România a participat la primul eveniment de alergare al anului din capitală, semimaratonul Bucureşti, voluntarii noştri alăturându-se unei echipe sufletiste, care a alergat sub sloganul „Paşi mari pentru speranţă”. Alergând, am acordat clipe fără durere pacienţilor îngrijiţi la Hospice, ajutându-i să aibă o viaţă liniştită şi demnă până în ultimul moment.

Gabriel Gheţu, unul dintre colegii noştri din cadrul Vodafone România, care a alergat la semimaratonul Bucureşti în echipa HOSPICE, a participat pentru prima oară la un concurs de alergare.

„Este o dorinţă a mea mai veche, care s-a îndeplinit cu această ocazie. Motivaţia a fost dublă: am alergat atât pentru mine, cât şi pentru Fundaţia HOSPICE”, ne-a spus Gabriel, care a fost înscris în cursa de 10,5 km.

„Am mai participat anul trecut la un eveniment al Fundaţiei HOSPICE, un turneu de fotbal. Simt că prin participarea la astfel de acţiuni sunt şi eu alături de Fundaţia Vodafone Romania, sprijinindu-i acţiunile caritabile întreprinse”, a mai spus Gabriel.

El a terminat cursa în 54 de minute, reuşind să-şi îndeplinească obiectivul propus înainte de start. Gabriel are planuri mari pentru toamnă, când intenţionează să participe la proba de semimaraton.

Proiectul „Îngrijim Împreună” se derulează din 2006 cu refinanţare anuală şi vizează copiii diagnosticaţi cu o boală incurabilă sau care ameninţă viaţa. Susţinerea Fundaţiei Vodafone România în aceşti ani a constat în peste 1,3 milioane de euro investiţi în programe de îngrijire paliativă.

Peste 12.000 de oameni din peste 50 de ţări au participat în Piaţa Constituţiei sâmbătă 16 mai şi duminică 17 mai, la cea de a patra ediţie a OMV Petrom Bucharest Half Marathon, competiţie organizată de Asociaţia Bucharest Running Club (ABRC).