SOS Surdomuţi

Târgu Mureş

Mereu am considerat că medicii și asistenții care lucrează pe ambulanță sunt niște eroi, pentru că ei sunt primii experți care contribuie la salvarea unui pacient. Mi s-a părut grozav că am ocazia să-i cunosc pe acești eroi și să le fiu  alături, pe traseu, timp de o zi. Iar totul a devenit și mai palpitant când am înțeles că vom lucra cu pacienți puțin diferiți, care deși se exprimă altfel, pot avea aceleași probleme ca ale noastre.

Să reușești să acorzi ajutor de urgență persoanelor care nu aud și nu pot vorbi mi se pare extraordinar. Iar pentru ei, cei care beneficiază de acest serviciu, este mult mai important decât putem noi să ne imaginăm. Înainte să existe serviciul SOS Surdo Muți, persoanele care nu puteau vorbi trebuiau să ia legătura cu vecinii pentru a chema un echipaj de ambulanță. De multe ori, procesul era anevoios, mai ales dacă urgența apărea în timpul nopții. În plus, era greu ca un vecin să înțeleagă problema, pentru a o putea comunica ambulanței. Acum totul e mai simplu și mai eficient, iar beneficiarii acestui proiect sunt mai liniștiți, știind că au la îndemână uneltele necesare pentru a apela un serviciu de urgență.