Bursele Şcolare

Poeni

Sorin Marinescu este omul care are puterea să asculte și să înțeleagă problemele a peste 200 de familii din România, apoi mai găsește un gram de energie și luptă pentru a-i ajuta. Uneori, ajutorul înseamnă o vorbă bună. Alteori, o butelie, un ghiozdan sau o pereche de încălțăminte. Sorin are grijă ca familiile care au nevoie de sprijin să știe că se pot baza pe cineva.

Vizita pe care am făcut-o la familiile Miniș și Văleanu m-a făcut să înțeleg cât de mult contează pentru acei oameni activitatea lui Sorin și proiectele ca Fondul Special pentru Copii – Burse pentru Școală. Mi-am dat seama că pentru un copil care trăiește într-o familie defavorizată, renunțarea la școală este cel mai simplu lucru pe care îl poate face, dar și cel care îi dăunează cel mai mult în viitor. În situația în care părinții au o mulțime de probleme pe cap, grija că cei mici ar putea renunța la învățătură n-ar trebui să existe.

Tocmai aici intervine suportul proiectelor de acest gen: le oferă părinților ocazia de a-și susține copiii la școală, de a le cumpăra rechizite, haine și încălțăminte, ca să-și poată continua studiile. Iar asta mi se pare grozav, pentru că le oferă șansa la educație și, implicit, la o viață mai bună.