Acest website foloseşte cookies. Prin continuarea navigării îţi exprimi acordul pentru folosirea acestora.

Hello! We are sorry, but this article is not available in english.

You can read other articles which are available in the language that you have selected.

READ OTHER STORIES

Când tehnologia temperează dizabilitatea şi autismul

47.649922, 23.574814

Asociaţia Autism Baia Mare a organizat de curând Conferința națională cu participare internațională, „ACCEPTĂ-MĂ AȘA CUM SUNT – despre abilitate și dizabilitate”, în cadrul proiectului T.A.L.E (Technology Assists Learning and Education), un proiect finanţat de către Fundaţia Vodasfone România, al cărui scop este acela de a îmbunătăţi abilităţile de viaţă independentă ale celor 55 de copii cu autism din Centrul de Zi al Asociaţiei Autism Baia Mare.

\r\n

Folosind tabletele cu aplicaţii multimedia, copiii şi-au dezvoltat abiliăţi sociale: iniţiere de contact social, joc de rol, îmbunătăţire contact vizual, atenţie şi interes pentru cei din jur. Limbajul lor s-a dezvoltat foarte mult, iar pentru copiii nonverbali tableta a oferit un mijloc de comunicare prin imagini. Tabla interactivă folosită pentru activităţile educaţionale a oferit un stimul adevcat pentru dezvoltarea cunoştinţelor şi învăţare în general. Cei 10 voluntari implicaţi în proiect au avut ocazia să interacţioneze cu copiii cu autism şi să observe beneficiile tehnologiilor folosite.

\r\n

Susţinerea financiară necesară derulării acestui proiect este de 34.415 euro din care peste 20.000 de euro reprezintă contribuţia Fundaţiei Vodafone România.

\r\n

La eveniment au participat medici, psihologi, pedagogi și terapeuți din țară și străinătate, preocupați de studiul autismului și identificarea celor mai potrivite soluții de intervenţie în cazul persoanelor diagnosticate cu această afecțiune, cu o incidență alarmantă la nivel mondial. Statisticile relevă că 1 din 68 de copii suferă de tulburări din spectrul autismului (conform celor mai recente studii ale Centrului pentru Prevenirea și Controlul Maladiilor – Atlanta, SUA, publicate în martie 2014), în prezent afecțiunea fiind mai des întâlnita chiar decât cancerul, diabetul și SIDA la un loc.

 

COMENTARII

Acest articol nu are comentarii.

Lasa un comentariu

POSTEAZĂ

Comentariul tau asteapta aprobarea moderatorului.

DOMENII DE IMPLICARE

PROGRAME STRATEGICE

CAUTĂ POVEȘTI