Acest website foloseşte cookies. Prin continuarea navigării îţi exprimi acordul pentru folosirea acestora.

Hello! We are sorry, but this article is not available in english.

You can read other articles which are available in the language that you have selected.

READ OTHER STORIES

Am sărbătorit Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

În data de 1 octombrie a fost Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, iar Fundaţia de Sprijin Comunitar (FSC), unul dintre partenerii de nădejde ai Fundaţiei Vodafone România, a organizat timp de o săptămână mai multe activităţi şi evenimente dedicate persoanelor în vârstă. Câteva dintre acestea au făcut parte din calendarul programului „Alături de bunicii uitaţi”, finanţat de către Fundaţia Vodafone România, prin intermediul căruia se oferă servicii de asistenţă medicală şi îngrijire la domiciliu, servicii speciale de recuperare şi servicii de asistenţă socială pentru 800 de vârstnici din municipiul Bacău, cu probleme de sănătate sau aflaţi în dificultate.

O primă acţiune a fost organizată la Buhuşi unde, în parteneriat cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti a fost organizată conferinţa Să nu-i uităm pe cei care uită, dedicată Zilei Internaţionale Alzheimer. Au fost invitaţi să participe şi să susţină prezentări medici geriatri şi neurologi, asistenţi medicali, sociali şi specialişti de la instituţii de profil din Bacău.

În cadrul altui eveniment, a fost organizată ziua porţilor deschise la Centrul de Zi Dr. Ştefan Ciobanu. Seniorii beneficiari ai centrului au pregătit mini spectacole de muzică, dans, expoziţie de tablouri şi obiecte hand-made, dar şi o piesă de teatru, pe care au prezentat-o în turneu la câteva centre similare. De asemenea, au fost invitaţi să viziteze centrul de zi colaboratori, parteneri, dar şi rude ale beneficiarilor, pentru a cunoaşte activităţile şi serviciile pe care le oferă de peste 12 ani centrul de zi pentru vârstnici din cadrul FSC.

În data de 1 octombrie, vârstnicii de la Centurl de Zi Dr. Ştefan Ciobanu au beneficiat de o excursie în zona Târgu Ocna – Slănic Moldova, unde s-au bucurat de aer curat şi ape minerale.

COMENTARII

Acest articol nu are comentarii.

Lasa un comentariu

POSTEAZĂ

Comentariul tau asteapta aprobarea moderatorului.

DOMENII DE IMPLICARE

PROGRAME STRATEGICE

CAUTĂ POVEȘTI