Zâna Merciluță

BV - Viscri
90% din români au probleme de sănătate dentară, iar în mediul rural situația e catastrofală. Oamenii se spală rar pe dinți, iar atunci când trebuie să meargă la un cabinet dentar se lovesc de un alt inconvenient: deficitul de medici stomatologi: avem un dentist la 4.600 de locuitori din mediul rural. În plus, nu există niciun program național de conștientizare a importanței igienei orale. Cei mai afectați sunt copiii, care cresc din primii ani cu dinții cariați, fără cabinete școlare și fără o minimă educație privind sănătatea dentară. „Zâna Merciluţă“ este unul din proiectele care vin să suplinească uriașul vid lăsat de stat. Pe scurt, o echipă de medici stomatologi voluntari se urcă într-o dubă echipată cu toate dispozitivele unui cabinet stomatologic și pleacă prin satele României pentru a repara dinții copiilor care sunt prea săraci pentru a merge la dentist sau trăiesc în locuri izolate. De ce fac asta? Fiindcă vor să dea ceva înapoi țării în care trăiesc. Până acum peste 1.200 de copii din 6 județe au trecut prin cabinetul mobil al „Zânei Merciluță“ **Toate fotografiile au fost realizate de pacienții Caravanei Zâna Merciluță